
Dlaczego bycie eko jest dobre dla Twojej restauracji?
Ekologia w dzisiejszych czasach to jeden z najważniejszych globalnych trendów, który jest coraz bardziej zauważalny również w gastronomii. Nic w tym dziwnego, świadomość ekologiczna klientów jest coraz większa. Konsumenci zwracają uwagę nie tylko na jakość produktów i ich smak, ale również na formę serwowania dań na wynos. Wiesz… oszczędne rozwiązania takie jak plastikowe naczynia, czy sztućce bardzo często wywołują negatywną opinię u klienta, dlatego w tym artykule przeczytasz o ekologicznych i funkcjonalnych rozwiązaniach wprost idealnych dla twojego biznesu.
Branża gastronomiczna może być eko!
Ekologiczne rozwiązania to wizja przyszłości dla lokali gastronomicznych, dlatego stwórz miejsce, które zachwyca smakiem dań, kolorystyką, ciepłą atmosferą oraz jest miejscem bezpiecznym i ekologicznym w każdym calu.
Pierwszym krokiem niech będzie wprowadzenie do lokalu gastronomicznego energooszczędności, która pozytywnie wpłynie nie tylko na Twój portfel, ale również będzie miała dobry wpływ na środowisko naturalne. Możesz zacząć od wymiany tradycyjnych żarówek na modele ledowe – to pierwszy krok dla dobra natury, który ma znaczenie. Warto również zastanowić się nad montażem paneli fotowoltaicznych oraz wymianą sprzętu gastronomicznego na bardziej eko. Pamiętaj kupując energooszczędną zmywarkę – zaoszczędzisz nie tylko na energii, ale również na wodzie. To opcja na prawdę warta przemyślenia…
Na wysoki poziom prowadzenia restauracji, kawiarni czy pubu mają również wpływ ekologiczne opakowania , które są świetnym sposobem na przyciągnięcie uwagi klientów i wyróżnienie się z tłumu na tle innych podobnych lokali gastronomicznych. Postaw na ekologiczne alternatywy opakowań plastikowych, szczególnie, że wiele osób decyduje się na zamawianie jedzenia właśnie na wynos lub z dowozem do domu. Idealnym rozwiązaniem są innowacyjne naczynia ekologiczne wykonane z otrębów lub z trzciny cukrowej. Takie w pełni naturalne rozwiązanie są nie tylko wygodne do pakowania dań na wynos, ale także w pełni bezpieczne dla środowiska.
Eko w gastronomii to nie tylko dbałość o naturę, ale również świetny sposób na większy wydźwięk, gdyż w naszym pięknym świecie jest coraz więcej eko-fanatyków, który będą zachwyceni ekologicznym podejściem Twojego lokalu. Dlatego postaw na jednorazowe ekologiczne opakowania na wynos, które są gwarancją jakości i dobrego stylu oraz dają Ci i pewność, że zaspokoisz potrzeby swojego klienta. Jak widzisz opakowania i produkty eko to świetna reklama Twojego lokalu gastronomicznego, który zyska w oczach klienta i na pewno będzie pozytywnie zapamiętany.
Na rynku jest wiele alternatyw plastikowych opakowań na wynos i wcale nie są trudno dostępne np. w naszym sklepie wszystko jest proste i mamy dużo naturalnego wyboru każdego dnia.
Warto zainwestować w ekologiczne sztućce, które są fundamentem gastronomii i nadają się do każdych posiłków, zarówno zimnych jak ciepłych. Eko słomki to produkt, który również musisz mieć!. Pamiętasz akcje: „ Tu pijesz bez słomki”? - to akcja, która miała na celu wycofanie plastikowych rurek z pubów i restauracji w całej Polsce, a także popularyzację zasady „ less waste”. Wiesz… stworzono nawet mapę lokali, które zrezygnowały z plastikowych słomek lub zastąpiły je ekologicznymi słomkami z papieru, otrębów czy słomy. W każdej chwili możesz dołączyć do akcji kupując ekologiczne słomki, kubeczki, miski, talerze, menuboxy, tacki i inne ekologiczne opakowania, które są 100% eko.
Czy ktoś jeszcze używa opakowań jednorazowych nie nadających się do recyklingu? Jeśli tak to czas na zmiany! W szczególności jeśli prowadzisz lokal gastronomiczny serwujący jedzenie na wynos lub firmę cateringową. Dołącz do akcji „less waste” i zyskaj w oczach klienta serwując smaczny posiłek w towarzystwie ekologicznych opakowań.